Dražen Budiša: “Treba nam koalicija HDZ – SDP”
 
Dražen Budiša nadživio je svoju desetogodišnju šutnju. HSLS je od značajne uloge pred deset godina postala sporedna, gotovo, regionalna stranka što se vidi po broju mjesta u Saboru I činjenici da su tek dva gradonačelnika, Bjelovara I Varaždina, njegovi članovi.

Novi predsjednik stranke uspjevši “vratiti” gospodina Budišu u politički život stranke očito ima velikih ambicija u širem smislu te riječi. To je dobro.

Prvi intervju koji je gospodin Budiša dao Večernjem listu, na kraju 2009. Godine, jasno pokazuje njegovo promišljanje o stanju u hrvatskom duštvu. Očito neoptećen prošlošću u mogućnosti je da cjelovito sagleda stanje, dade dijagnozu stanja I predloži terapiju opake bolesti, koja bi po njegvom mišljenju, dala bolje rezultate.

Velika koalicija u ovom kriznom razdoblju pretpostavka je riješavanju nagomilanih problema koji se kumuliraju gotovo dva desetljeća. I sam, putem sredstava priopćavanja, već više od godine dana predlažem veliku koaliciju. Zadnji puta sam to učinio 31. Listopada 2009. Godine u Jutarnjem listu. I meni su se, kao I gospodinu Budiši, javili mnogi ugledni ljudi koji su podržali moj prijedlog.

Da pretjerano ne raspravljam o prijedlogu, pozivam novinare koji se koriste ovim stranicama da razmisle o prijedlogu velike koalicije I da, shodno svome stavu, otvore raspravu o korisnosti ili šteti koju bi nam donijela velika koalicija.

Unaprijed hvala.


01.01.2010
Guste Santini

 


Vaše ime

Vaš e-mail

Vaš komentar